Sunday, 7 June 2009

post rambang

(post hari ini boleh diabaikan)

Hari ini saya mula memasak. Apa yang saya masak? Daging burger dan dramet ayam ayamas.
Acapkali kita lihat orang memasak ayam goreng secara deep fried. Maka saya mengambil inisiatif untuk tidak menggunakan deep fried method,sekaligus mengurangkan penggunaan minyak goreng dalam masakan.
Hasilnya? Boleh laa dibuat makan. Sememangnya tidak boleh lawan deep fried, kerana cara tersebut konferm membuatkan dramet masak secara total. Cara kurang minyak menghasilkan dramet yg just nice, tapi at expense of kulit ayam terlebih goreng, hampir ke tahap hangit kerana terlalu lama dibiarkan di atas minyak. Nasib baik saya menggunakan prinsip masak menggunakan haba terperangkap.
Oklah, nak masak maggi goreng pulak.
Lapar la pulak.. Hish..

No comments:

Latest Feedback(s)

Followers

Blog-Hop